Zapiekanka z dorszem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • dorsz

    4 płaty
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Oregano suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • oliwa

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew pokroić bardzo cienko w plasterki. Umieścić na dnie naczynia. Polać połową oliwki i posypać połową przypraw. Na wierzch dać płaty ryby i powtórzyć czynność z ziołami, solą i oliwką.
Piec 1/2 godziny w 180*

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 25.02.2017 16:20
bardzo dobra
Bożena Matuszczyk 19.02.2017 18:22
Apetyczna zapiekanka.;)
AZgotuj 23.01.2017 15:59
Ryba z piekarnika jest przepyszna:)
adelajda 23.01.2017 11:21
Bardzo lubię talie szybkie zapiekanki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat