Zapiekanka z cukinią.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • seler

    1 szt
  • ziemniaki

    50 dag
  • masło

    5 dag
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • wywar warzywny

    2 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kabaczek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać,pokroić w piórka i usmazyć na rumiano na oleju.Cukinię lub kabaczka obrać i pokroić w kostkę,Seler i ziemniaki obieramy i trzemy lub kroimy na bardzo cienkie talarki.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na przemian układamy warzywa-ostatnią warstwę stanowić muszą ziemniaki- posypujemy lekko solą i pieprzem ,zalewamy wywarem a na wierzch kładziemy wiórki z masła.Naczynie przykrywamy i pieczemy 1 godzinę w tem.200 stopni.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 05.12.2013 08:08
pyszne jedzonko
Ada-Gaba 25.06.2013 07:01
lubię takie pyszne zapiekanki
Wafelek2601 15.01.2013 09:21
Bardzo dobra jest ta zapiekanka
alaaa 30.12.2012 16:39
selera nigdy do zapiekanek nie dodawałam,ciekawe
caralajna 28.10.2012 01:09
fajni wygląda, smakowała pewnie też fanie
anemon 24.03.2012 08:59
Kolejny świetny przepis u Ciebie, który bardzo chętnie wypróbuję.
IZABELA29 07.03.2012 09:13
muszę w tym roku posiac cukinie
barbara11561 08.12.2011 09:59
pyszna:)
LuKaSz4761 06.12.2011 09:30
Super przepis!
ronald88 01.12.2011 16:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat