Zapiekanka z cielęciny i groszku

Zapiekanka z cielęciny i groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    40dag
  • groszek

    puszka
  • jajka

    2
  • zalewa z groszku

    1\\2szkl
  • maka uprażona

    łyżka
  • śmietana

    1\\2szkl
  • posiekany koper

  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz do smażenia

    15dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyta,posoloną cielęcinę upiec na maśle ,pokroić w podłużne paski i zmieszać z tłuszczem spod pieczeni.Jajka rozbić uprażoną mąką i zalewą z groszku,dodać umyty ,posiekany koperek,śmietanę ,sól i pieprz oraz pokrojoną w paski pieczeń cielęcą .Po wymieszaniu wszystkich składników wsypać zielony groszek i wstawić zapiekankę do piekarnika na 40min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat