Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z cieciorką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
kukurydza w puszce 1
cieciorka w puszce 1
pomidory w puszce 1
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
starty ser 120 gram
bazylia do smaku
tymianek do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z cieciorką

1. Ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu.

2.Obierz cebulę i czosnek, posiekaj. Podsmaż na patelni, następnie dodaj ugotowany ryż.

3.Do zawartości patelni dodaj odsączoną kukurydzę, pokrojoną w paski paprykę oraz pomidory z puszki. Dopraw solą, pieprzem, ziołami. Całość smaż ok. 1o min. Na minutę przed końcem włóż odsączoną cieciorkę, tak by się nie rozgotowała.

4.Wymieszaj ze startym serem i przełóż do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.

5.Zapiekaj 20min w temp. 180C

6.Przed podaniem posyp natką pietruszki.

więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

galo90 21.05.2013 12:46
bardzo apetyczne!
Renata9 20.05.2013 18:10
super zapiekanka
Bogusiaz 20.05.2013 17:37
świetne danie
Marta11 20.05.2013 16:29
ciekawy pomysl
idealme 20.05.2013 16:26
wygląda bardzo zachęcająco!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak