zapiekanka rurka

zapiekanka rurka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    1 paczka
  • szynka

    30 dag
  • śmietana

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować i gdy będzie miękki odcedzić.
Szynkę pokroić w kosteczkę .Ser zółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Posmarować margaryna naczynie żaroodporne i włożyć makaron na to dodać szynkę i położyć ser żółty .W osobnym garnuszku wlać śmietanę i dodać do niej sól i pieprz i wylać na tą zapiekankę .
Piec w temp 180*c ok 50 minut .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ssylwiaa

20.09.2013 20:22
zapiekanka 'z niczego' :)

6zer

20.09.2013 13:58
apetycznie wygląda

ana1

20.09.2013 11:46
świetne jedzenie

sara1

20.09.2013 11:06
prosty i fajny przepis

Agata

20.09.2013 10:48
zjadłabym :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat