zapiekanka raz,dwa,trzy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    50dag
  • ser żółty

    1kg
  • szynka

    1kg
  • natka pietruszki

    6gałązek
  • keczup

    1
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wrzącej wodzie.Odcedzamy.Dno naczynia żaroodpornego smarujemy niewielką ilością oleju.Równomiernie układamy makaron.Z sera odkrawamy dwa plastry,resztę razem z szynką ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na makaronie układamy warstwę szynki oraz sera.Smarujemy keczupem.Natkę pietruszki dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym.Obrywamy listki,a następnie układamy dookoła potrawy.Na środku zaś układamy dwa odłożone plastry żółtego sera.Piekarnik rozgrzewamy do temp.180stopniC.Wkładamy naczynie i zapiekamy potrawę ok.10minut,do momentu,aż plastry sera się roztopią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 04.10.2011 10:26
szybkie, smaczne i ciekawie skomponowane od strony estetycznej danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat