Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka półmięsna.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2 kg
łopatki 450
przecier pomidorowy 150 g
marchew 150 g
sera żółtego 450 g
cebuli 300 g
czosnek 3 z
margaryny 90 g
jajko 6
boczku 0,5 kg
pietruszka2 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka półmięsna.

ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości łopatkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa i doprawić. Ziemniaki kroimy na cienkie krążki i przekładamy warstwowo do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego i na ziemniaki dajemy mięso a na mięso dajemy marchew, ser żółty cebule i czosnek i przekładamy boczkiem i natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak