Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zapiekanka pod pierzynką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
1 kg
oliwa
4 łyżki
sól
do smaklu
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
pieczarki
20 dag
cebula
1 szt
papryka czerwona
1 szt
marchewka
2 szt
pierś z kurczaka
20 dag
bulion drobiowy
1 szkl
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka pod pierzynką

Ziemniaki zmiel, wymieszaj na gładką masę z 2 łyżkami oliwy oraz solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchew w kostkę. Cebulę, paprykę i marchew przesmaż kilka minut na reszcie oliwy, dodaj pieczarki, pokrojone w małą kostkę mięso, podlej bulionem, dodaj listki laurowe, duś pod przykryciem 15 min. Warzywa przełóż do żaroodpornej formy, przykryj puree ziemniaczanym, posyp tartą bułka. Zapiekaj 15 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 31.12.2013 22:25
coś, co bardzo lubię :)
RenataZ-et 09.11.2013 23:15
super obiadek
Krystyna32 10.04.2011 08:59
polecam, bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak