zapiekanka pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • oliwa

    4 łyżki
  • sól

    do smaklu
  • pieprz

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pierś z kurczaka

    20 dag
  • bulion drobiowy

    1 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zmiel, wymieszaj na gładką masę z 2 łyżkami oliwy oraz solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchew w kostkę. Cebulę, paprykę i marchew przesmaż kilka minut na reszcie oliwy, dodaj pieczarki, pokrojone w małą kostkę mięso, podlej bulionem, dodaj listki laurowe, duś pod przykryciem 15 min. Warzywa przełóż do żaroodpornej formy, przykryj puree ziemniaczanym, posyp tartą bułka. Zapiekaj 15 min w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 31.12.2013 22:25
coś, co bardzo lubię :)
RenataZ-et 09.11.2013 23:15
super obiadek
Krystyna32 10.04.2011 08:59
polecam, bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat