Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Baza mięsno-makaronowa
-
makaron świderki
250 g -
mięso mielone
800 g -
ser żółty
100 g -
cebula czerwona
1 -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
oregano
1 łyżeczka -
olej
2 łyżki
Sos
-
śmietana słodka
1 szklanka -
mąka
2 łyżki -
oregano
1 łyżeczka -
bulion drobiowy
500 ml -
masło
2 łyżki -
olej
4 łyżki -
ketchup pikantny
4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Zapiekanka mięsno-makaronowa
Kroki postępowania



W garnku rozgrzewamy 4 łyżki oleju wraz z 2 łyżkami masła.Dodajemy mąkę i mieszamy. Dolewamy śmietankę i bulion.Doprawiamy ketchupem i oregano. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na niewielkim ogniu przez 10 minut.


Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się