Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
cebula
ziemniaki 1 kg
ser żółty 30 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z ziemniakami

Umyte mięso mielimy maszynką do mięsa. Cebulę obieramy i siekamy. Łączymy mięso z posiekaną cebulką i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Ziemniaki obieramy i kroimy na talarki. Ser kroimy na plasterki. Do naczynia żaroodpornego dajemy na przemian mięso, ziemniaki. Ziemniaki posypujemy kucharkiem i pieprzem. Na górze powinno znajdować się warstwa mięsa a na nią nakładamy plastry sera. Przygotowaną zapiekankę dajemy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.01.2014 10:55
bardzo lubię takie zapiekanki
Katarzyna59 31.12.2013 15:57
apetyczna zapiekanka
alaaa 04.09.2013 22:32
ciekawa zapiekanka
mirosława4 11.08.2013 14:59
kusząca propozycja warta wypróbowania !
RenataZ-et 05.12.2012 22:20
rewelacja!
Anna138 04.09.2012 10:02
pyszna
Wafelek2601 27.08.2012 11:59
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak