Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron kokardki
1 szt -
pieczarki
60 dkg -
mięso mielone
70 dkg -
marchewka
1 szt -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
sos pieczarkowy
2 szt -
żółty ser
10 dkg -
majonez
do smaku -
keczup
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Zapiekanka makaronowo-grzybowa z mięsem
Kroki postępowania
Opakowanie makaronu ugotować wg przepisu
Sos pieczarkowy w proszku rozpuścić w szkl. wody i dodać do mięsa i pieczarek. Dodać ugowowany makaron i wymieszać.
Majonez wymieszać z kechupem (ile kto potrzebuje) i polać zapiekankę na talerzu.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)