Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • makaron penne

    1 opakowanie
  • marchewka

    3 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • pomidory z puszki

    4 łyżki
  • ketchup

    3 łyżki
  • jogurt

    4 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odcedzamy z zalewy ,zalewę zostawiamy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy . Groszek odcedzamy na sicie . Marchewkę gotujemy i kroimy w kosteczkę . W naczyniu do zapiekania. Układamy warstwę ugotowanego makaronu . dajemy warstwę tuńczyka . Następnie posiekaną cebulkę groszek i pokrojoną marchewkę .znów makaron i resztę tuńczyka ,groszku marchewki i cebuli. Do sosu z tuńczyka dodajemy jogurt zmiksowane pomidory ,ketchup.doprawiamy solą pieprzem do smaku . Mieszamy i zalewamy zapiekankę . Wstawiamy do piekarnika na ok 25 mion .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 16.03.2013 13:12
pycha jak zawsze
Katarzyna/kate1980 14.08.2012 22:44
a tego jeszcze nie próbowałam
mufinka79 14.08.2012 20:11
Uwielbiam takie zapiekanki :)
agaK. 14.08.2012 14:03
pycha, uwielbiam takie jedzenie:)
parysek10 14.08.2012 11:53
smaczna
iwa643 14.08.2012 08:56
polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat