Zapiekanka makaronowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    45 dag
  • margaryna

    15 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier wanilinowy

  • ser biały

    45 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Gdy zacznie się gotować trzymać tak jeszcze 10 minut. Odcedzić. Ser biały zmielić przez maszynkę 2 razy. Żółtka utrzeć z 13 dag margaryny oraz wymieszanymi cukrami. Dodać ser i ucierać. Łyżką wmieszać makaron. Białka ubić. Dodać do masy. Margaryną przełożyć brytfannę. Przełożyć masę na brytfannę. Piec ok. 25 minut w 190 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 14.06.2012 20:00
super
owocówka 10.12.2011 20:27
fajne
Justyna Jussstiii 23.11.2011 10:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat