Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jagodowa z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
jagody 1 szklanka
cukier 8 łyżeczek
masło
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jagodowa z ryżem

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie układamy na dnie naczynek. Moje naczynka mają wielkość 7x12 i użyłam na dnie po 1/4 torebki ryżu.
Wyszły 4 porcje.
Krok 1 - Zapiekanka jagodowa z ryżem foto
2
Następnie układamy warstwę jagód. Dałam po około 1/4 szklanki owoców. Całość posypujemy łyżeczką cukru.
Krok 2 - Zapiekanka jagodowa z ryżem foto
3
Na wierzch kładziemy pierzynkę ryżową i po plasterku cieniutkim zimnego masła. Tak przygotowane zapiekanki lądują w piekarniku na około 30 minut temp. 180 stopni.

Podawać z łyżką śmietany i cukrem.

Smacznego :)
Krok 3 - Zapiekanka jagodowa z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.07.2013 10:43
teraz sezon na jagody warto zrobić
2milutka 10.07.2013 08:46
musi być pychota!
IwonaDD 10.07.2013 08:23
wow, to musiało być pyszne !
Paolcia 10.07.2013 08:18
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak