ZAPIEKANKA

ZAPIEKANKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 OP
  • jajko

    2 SZT
  • śmietana 18 proc

    1 OP
  • ser żółty

    10 DAG
  • brokuł

    1 SZT
  • cebula

    1 SZT
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZAPIEKANKA

Cebulę pokroić w kostkę i zeszkilć na patelni. Ser zetrzeć na tarce. Jajka wymieszać ze śmietaną. Brokuł ugotować w wodzie, a następnie posiekać. Ciasto podpieć do zarumienienia w gorącym piekariku, następnie na wierzch położyć kolejono: cebulę, brokuły, jajka i ser. Dopiec w piekarniku, do momentu rozpuszczenia sera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ania67 11.01.2011 18:50
Mniaaaaam:)
MAR3STA 29.11.2010 17:26
super
Justyna70 10.11.2010 07:57
fajna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat