Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane zrazy cielęce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 800 g
słonina 100 g
bulion cielęcy 250 ml
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane zrazy cielęce

Naczynie do zapiekania wysmarowałem masłem. Cielęcinę pokroiłem w poprzek włókien na cienkie plastry , każdy lekko rozbiłem.
W formie ułożyłem na zmianę warstwę mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny ,posypałem solą i pieprzem . Na wierzchu powinna być słonina . Wlałem rosół , przykryłem i zapiekałem godzinę w temp. 180 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 13.04.2015 14:08
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak