Zapiekane zrazy cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    800 g
  • słonina

    100 g
  • bulion cielęcy

    250 ml
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie do zapiekania wysmarowałem masłem. Cielęcinę pokroiłem w poprzek włókien na cienkie plastry , każdy lekko rozbiłem.
W formie ułożyłem na zmianę warstwę mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny ,posypałem solą i pieprzem . Na wierzchu powinna być słonina . Wlałem rosół , przykryłem i zapiekałem godzinę w temp. 180 st. C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 13.04.2015 14:08
smakowite mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat