Zapiekane ziemniaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki jednakowej wielkości umyć i ugotować w mundurkach, ostudzić. Obrać, przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę zeszklic na oleju. Pieczarki umyć, pokroic w kostkę i podsmażyć z cebulą, wystudzić. Wydrążone ziemniaki rozmieszać z pieczarkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki ziemniaków. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st i zapiekać 10 minut. Posypac startym serem i zapiekać do roztopienia sera. Przed podaniem posypać posiekana pietruszka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 06.12.2013 07:24
Lubię takie :)
jeta72 06.09.2013 08:31
lubię takie ziemniaczki :-)
Rybciia 14.05.2013 08:18
to coś dla mnie :-)
Beata23 21.11.2012 09:28
fajny przepis
calliope 13.04.2012 08:19
pyszne :)
Tika4444 11.12.2011 22:35
super pomysl
Tika4444 11.12.2011 22:35
super pomysl
Tika4444 11.12.2011 22:35
super pomysl
Motorek 04.12.2011 11:30
super
karolina1869 01.12.2011 10:43
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat