Zapiekane ziemniaczki z masełkiem czosnkowym i ziołami

Zapiekane ziemniaczki z masełkiem czosnkowym i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 szt
  • masło

    20 dkg
  • czosnek granulowany

  • zioła prowansalskie

  • Sól ziołowa- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ze skórki. Każdy ziemniak nacinamy , ale nie do końca, tak aby spód ziemniaka był cały. Masło łączymy z czosnkiem, ziołami prowansalskimi i solą. Przekładamy każdy plasterek masłem i układamy
w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku ok 1 godziny, od czasu do czasu polewając roztopionym masłem. ziemniaki są pyszne i bardzo polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gracer

23.10.2014 13:41
uwielbiam je !

norweska20

05.06.2014 09:53
i ja też takie bardzo lubię..pycha

Motorek

02.06.2014 10:05
bardzo smaczne

Beata23

02.06.2014 09:20
pyszne ziemniaki

Margo1

02.06.2014 08:29
Bardzo fajnie pomyślane

gibli

31.05.2014 12:43
smaczne ziemniaczki)

Christopher

28.05.2014 22:37
Pyszne ziemniaki, lubię je.

Gabi44

28.05.2014 21:49
Bardzo lubimy ziemniaki Hasselback.Często je wzbogacam serem albo boczkiem.

BernadettaP

28.05.2014 20:51
Bardzo lubię te szwedzkie ziemniaczki.

Agata3

28.05.2014 15:24
bardzo dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat