Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaczki z cebulką i pecorino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 70 dag
cebula 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 5 kropli
ser pecorino 5 dag
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaczki z cebulką i pecorino

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i lekko podgotowujemy w osolonej wodzie by zmiękły. Ugotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego/brytfany polanej oliwą z oliwek i delikatnie mieszamy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni z łyżką oliwy, dodajemy posiekany czosnek, dodajemy 5 kropli octu i jeszcze chwilkę smażymy. Całością posypujemy ziemniaki, doprawiamy jeśli trzeba solą i pieprzem, dodajemy ser. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180*C z termoobiegiem, aż ser się rozpuści, a wszystko ładnie zezłoci. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 22.04.2013 12:23
Są pyszne polecam!
Adam/ZUB3R 19.04.2013 22:15
ciekawe jak te ziemniaki smakują
Mira85 07.01.2013 16:56
pyszności
parysek10 07.01.2013 15:29
chyba się skuszę
Simeo 07.01.2013 15:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak