Zapiekane ziemniaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • oliwa

  • sól do smaku

  • oregano

  • zioła prowansalskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach na pół miękko. Każdy ziemniak kroimy na ćwiartki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą i posypujemy ziołami oraz solą i pieprzem. Zapiekamy w piekarniku 190 stopniach na rumiany kolor. Ziemniaczki są pyszne jako dodatek do obiadu jak i sama przekąska podana z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 28.08.2014 10:51
podobne robimy, smaczne są:)
krokus 24.08.2014 23:11
pycha ziemniaczki
Konczi 24.08.2014 20:53
podzielam zdanie Renaty9 - są pyszne !!!!
Renata9 24.08.2014 20:51
uwielbiam takie ziemniaczki, są pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat