Zapiekane tortellini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    1 opakowanie
  • kiełbasa śląska

    250 g
  • ser żółty

    200 g
  • sól do smaku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • cebula biała

    1
  • sos pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić, następnie dodać do niej pokrojoną kiełbasę i smażyć kilka minut. Do kiełbasy wlać około 2 szklanek sosu pomidorowego i całośc dusić, doprawiając ziołami. Tortellini wymieszać z sosem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać startym zółtym serem i piec, aż do rozpuszczenia się sera

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 25.03.2015 00:36
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat