Zapiekane serca karczochów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Korzeń selera

    1
  • seler naciowy

    4 gałązki
  • pieczarki

    5
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • żółty ser starty

    2 łyżki
  • karczochy

    12 konserwowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler pokroić na zapałki, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dorzucić przekrojone na pół karczochy. Posolić, posypać pieprzem, dodać płatki czosnku i pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy wszystko ładnie się zrumieni, dorzucić kawałki selera naciowego. Całość lekko poddusić. Na koniec posypać startym serem i wstawić na kilka minut do opiekacza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat