Zapiekane ruloniki z lasagne

Zapiekane ruloniki z lasagne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lasagne

    1 opakowanie
  • filet z kurczaka

    40 dag
  • ser maślany

    30 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • smietana 18%

    150 ml
  • por

    1 szt.
  • papryczka chili

    1 szt.
  • brokół

    1/2 szt.
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • gałka muszkatołowa Prymat

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    do smażenia
  • papryka ostra mielona

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane ruloniki z lasagne foto
Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na paski dowolnej szerokości. Obsypać solą, papryką ostrą mieloną. Wymieszać i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Kurczaka przełożyć na patelnię i podpiec z każdej strony na odrobinie masła.
Krok 2 - Zapiekane ruloniki z lasagne foto
Każdą pieczarkę przekroić ma cztery. Przełożyć na patelnię, posypać solą, czarnym mielonym pieprzem i dodać łyżkę masła. Podsmażyć.
Krok 3 - Zapiekane ruloniki z lasagne foto
Płaty makaronu lasagne ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Makaron wyjąć i rozłożyć na folii aluminiowej (każdy płat osobno).
Krok 4 - Zapiekane ruloniki z lasagne foto
Na każdy płat makaronu nałożyć po porcji kurczaka i odrobinie sera maślanego startego na grubych oczkach tarki. Zwinąć w rulon. Umieścić w naczyniu do zapiekania.
Krok 5 - Zapiekane ruloniki z lasagne foto
Pomiędzy rulonami makaronu ułożyć różyczki brokuła i ćwiartki pieczarek. Por oraz chili pokroić na plastry. Posypać po wierzchu zapiekanki.
Krok 6 - Zapiekane ruloniki z lasagne foto
Śmietanę wymieszać z 150 ml zimnej wody oraz mąką pszenną. Dodać sól, biały pieprz oraz gałkę muszkatołową. Sosem śmietanowym oblać przygotowany makaron z warzywami. Posypać pozostałym startym serem.
Krok 7 - Zapiekane ruloniki z lasagne foto
Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury180°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

15.03.2016 19:21
bardzo podoba mi się to danie:)

Grazyna0211

24.02.2016 17:14
smaczne danie

kate.500

11.11.2014 18:16
pyszne danie

Motorek

21.09.2014 08:30
apetycznie wygląda

Grażyna13

13.09.2014 18:57
Co za pyszności :)

erym

10.09.2014 13:07
fajny dodatek ten brokul!

eliza135

05.09.2014 20:25
smaczna taka zapiekanka

Malgorzata549

01.08.2014 17:19
smaczny pomysł

Malgorzata549

30.06.2014 10:29
fajniutki pomysł :)

IwonaKa

31.05.2014 12:47
pyszności,muszę takie zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat