zapiekane proso

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proso

    20 dkg
  • margaryna

    1 łyżka
  • wywar z warzyw

    3 szklanki
  • tarty ser

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej posiekaną cebulę. Dodaję proso i lekko obsmażam, wlewam wywar z warzyw, solę i gotuję 20 minut. Podaję posypane tartym serem, a na wierzchu kładę plasterki podsmażonej cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:45
pycha
sznycel 17.08.2012 15:52
zboża są pyszne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat