Zapiekane pomidory

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt,
  • cebula

    1 szt,
  • serek kanapkowy biały

    2 łyżki,
  • natka pietruszki

    1/2 łyżki,
  • mozzarella w kulce

    1 szt,
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku,
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Odciąć górę , miąższ wydrążyć, włożyć do miski.
Następnie na rozgrzanej oliwie podsmażyć obraną, pokrojoną w kostkę cebule.
Do miąższu z pomidorów dodać serek ziołowy,pokrojoną cebule, poszatkowaną natkę pietruszki,podsmażoną cebule oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarelle,doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem, solą oraz bazylią - wymieszać.
Wydrążone pomidory napełnić farszem i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 170 -180 stopni około 15 minut.
Podawać gorące.
Można polać keczupem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 05.05.2017 22:13
smaczna propozycja :)
Bożena Matuszczyk 05.05.2017 14:36
Miło mi .Dziękuję;)
Wacław 05.05.2017 10:25
pysznie,moje smaki :-)
Bożena Matuszczyk 04.05.2017 20:15
Dziękuję.;)
gusia1000 04.05.2017 19:57
Prosto i smacznie.
Bernadeta1 04.05.2017 19:20
Lubię takie jedzonko, smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat