zapiekane oberżyny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oberżyny

    30 dkg
  • pomidory

    15 dkg
  • masło

    2 dkg
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    5 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oberżynę obieram i kroję w plasterki, podsmażam na oleju i duszę pod przykryciem do miękkości. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Pomidory kroję na plasterki i kładę na wierzch, posypuje tartym serem i bułką tartą. kładę kawałki masła i piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:49
ciekawe
sznycel 17.08.2012 15:33
powiew nowości w kuchni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat