Zapiekane klopsiki z wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • smalec

    6 dkg
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • wątróbka wieprzowa

    40 dkg
  • jajko

    2 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sól

  • kapusta kiszona

    75 dkg
  • bulion

    1/8 mięsny
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę.Cebulę i czosnek obieramy,drobniutko kroimy i podsmażamy na smalcu.Tak przygotowane składniki mieszamy ze zmielona wątróbką.Dodajemy jajka i majeranek,doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.Mokrymi rękoma formujemy małe klopsiki i panierujemy je w bułce tartej.Blaszkę smarujemy tłuszczem,układamy klopsiki i pieczemy około 40 minut w 190 stopniach.Kiszoną kapustę dusimy na smalcu,dodajemy bulion i dusimy około 20 minut.Doprawiamy do smaku.Klopsiki układamy na kapuście.Podajemy z piure ziemniaczanym ze skwarkami i podsmażoną cebulką.Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 21.01.2014 08:22
bardzo pyszne
IZABELA29 25.02.2012 10:14
pysznie
Krystyna32 06.02.2012 08:03
super
Wacław 01.10.2011 18:28
fajny przepis !
Niunia 22.09.2011 10:53
ciekawe
ronald88 30.05.2011 08:17
smaczne
Ania67 23.05.2011 12:35
fajny pomysł
joanna77 08.04.2011 22:22
pyszniutkie pewnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat