Zapiekane klopsiki z wątróbki

Zapiekane klopsiki z wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • smalec

    6 dkg
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • wątróbka wieprzowa

    40 dkg
  • jajka

    2 sztuki
  • majeranek Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sól

  • kapusta kiszona

    75 dkg
  • bulion

    1/8 mięsny
  • bułka tarta

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę.Cebulę i czosnek obieramy,drobniutko kroimy i podsmażamy na smalcu.Tak przygotowane składniki mieszamy ze zmielona wątróbką.Dodajemy jajka i majeranek,doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.Mokrymi rękoma formujemy małe klopsiki i panierujemy je w bułce tartej.Blaszkę smarujemy tłuszczem,układamy klopsiki i pieczemy około 40 minut w 190 stopniach.Kiszoną kapustę dusimy na smalcu,dodajemy bulion i dusimy około 20 minut.Doprawiamy do smaku.Klopsiki układamy na kapuście.Podajemy z piure ziemniaczanym ze skwarkami i podsmażoną cebulką.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

21.01.2014 08:22
bardzo pyszne

IZABELA29

25.02.2012 10:14
pysznie

Krystyna32

06.02.2012 08:03
super

Wacław

01.10.2011 18:28
fajny przepis !

Niunia

22.09.2011 10:53
ciekawe

ronald88

30.05.2011 08:17
smaczne

Ania67

23.05.2011 12:35
fajny pomysł

joanna77

08.04.2011 22:22
pyszniutkie pewnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat