Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jabłka z konfiturą z czerwonej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 1/2 opakwoania
żurawina 1/2 opakwania
konfitura 1 słoiczek
jabłka 1 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jabłka z konfiturą z czerwonej porzeczki

Do deseru wybieramy jabłuszka małe.Myjemy je odcinamy górę i wycinamy gniazdo nasienne. Do środka jabłuszka wkładamy suszona żurawinę i rodzynki. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min . Jabłuszka nie powinny być bardzo miękkie .Mają być na półtwarde. Po wyciągnięciu z piekarnika nakąłdamy na jabłuszka konfiturę z czerwonej porzeczki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.10.2012 19:35
fajne
Lemon 26.10.2012 14:33
fajne
agaK. 26.10.2012 13:06
bardzo fajne
kupiska 26.10.2012 11:49
Fajny pomysł:)
Monika111 26.10.2012 11:38
Fajne :)
iwa643 26.10.2012 11:23
Polecam na deser
iwa643 26.10.2012 11:23
Polecam na deser
iwa643 26.10.2012 11:23
Polecam na deser
Goya 26.10.2012 11:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak