Zapiekane filety ze śledzia z kruszonką z oscypka, ziół i bekonu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów ze śledzia

    16 sztuk
  • cytryny

    1 sztuka
  • Oscypka

    100 g
  • natki pietruszki

    1 pęczek
  • szczypiorku

    1 pęczek
  • bułki tartej

    1 szklanka
  • czosnku

    3 ząbki
  • masło

    - -
  • bekon

    100 g
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • sól

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie delikatnie opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Bułkę tartą i masło wymieszać z czosnkiem, ziołami, serem Oscypek i podsmażonym bekonem, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przygotowaną kruszonkę ułożyć na filetach ze śledzia, piec 15 minut w temperaturze 180°C. Tak przygotowane śledzie można podawać z dowolnie przygotowaną sałatką sezonową i cytryną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (84)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka170 07.02.2012 15:29
hmmm pycha
Ewa/kalapurtka 27.01.2012 23:11
ciekawe
artur7 13.01.2012 07:01
pycha
artur7 13.01.2012 07:00
pycha
artur7 03.01.2012 16:56
wspaniały
mala2021 23.12.2011 08:17
świetne
Laila2786 19.12.2011 11:26
aż mi ślinka cieknie
Magdalena42 19.11.2011 16:13
mam chęć na tę potrawę :)
Magdalena42 09.11.2011 21:20
mniam i na dodatek mój ulubiony- OSCYPEK :D
agnieszka214 06.11.2011 08:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat