Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filetów ze śledzia
16 sztuk -
cytryny
1 sztuka -
Oscypka
100 g -
natki pietruszki
1 pęczek -
szczypiorku
1 pęczek -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka -
czosnku
3 ząbki -
masło
- - -
bekon
100 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
sól
- -
Przepis i sposób przygotowania Zapiekane filety ze śledzia z kruszonką z oscypka, ziół i bekonu
Przygotowaną kruszonkę ułożyć na filetach ze śledzia, piec 15 minut w temperaturze 180°C. Tak przygotowane śledzie można podawać z dowolnie przygotowaną sałatką sezonową i cytryną.
Komentarze (84)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (74)