zapiekane bagietki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietki

    2 szt
  • parówka

    2 szt
  • pieczarki

    4 duże
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • ser żółty

    4 plastry
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plastry i podduszamy na oleju,dodajemy śmietanę doprawiamy solą i pieprzem. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół, na każdą nakładamy porcję pieczarek, parówkę pokrojoną w ukośne plastry i plastry sera. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i podgrzewamy, aż ser się roztopi, a bułka stanie się chrupka. podajemy polane ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwi 17.03.2013 08:51
Smakowity posiłek.
Janina 16.03.2013 16:40
bardzo fajne
Aleksandra/Olcia 16.03.2013 16:13
pyszna kolacja
2milutka 16.03.2013 15:44
pyszne są :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat