Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanak z ziemniaków i mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
mięso mielone 0,5 kilogram
pieczarki 0,5 kilogram
jajko 2 sztuki
cebula 2 sztuki
śmietana 18 proc 1 kubeczek
żółty ser 200 gram
sól do smaku 1 sztuka
pieprz 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanak z ziemniaków i mięsa mielonego

Obrane ziemniaki musimy pokroić w cienkie plasterki i lekko obgotować ok 4-5 min..Mięso łączymy z keczupem, jajkiem, przyprawami i wyrabiamy jednolitą masę. Pieczarki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka.Na spodzie blaszki rozkładamy połowę ziemniaków, na nich warstwę cebuli, pieczarki, doprawione mięso i na wierzchu pozostałe ziemniaki. Ułożone produkty zalewamy śmietaną połaczoną z jajkami . wierzch sypiemy startym serem,
Pieczemy przez 50 min w temp. 180-200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak