Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana owsianka z jabłkami i rabarbarem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 3/4 szklanki
rabarbar 2 łodygi
cukier drobny 1 łyżka
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
mleko sojowe 3 łyżki
żurawina
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana owsianka z jabłkami i rabarbarem

Wsypujemy płatki do miski, dodajemy mleko, cukier i dokładnie mieszamy. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na mus. Do płatków dodajemy rabarbar i mus. Na koniec dorzucamy żurawinę, dokładnie mieszamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wierzch posypujemy cukrem waniliowym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 29.10.2012 16:42
fajny przepis, ja nie jestem weganką i zastanawiam się czy mogłabym zastąpić mleko sojowe krowim mlekiem. Na pewno wypróbuje.
Poison1988 07.10.2012 12:03
Super przepis i jak apetycznie wygląda! :) Mistrzostwo!
caralajna 06.10.2012 17:16
bardzo lubię owsiankę, Twoja super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak