Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana miruna w sosie z gorgonzoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruna filet 1/2 kg.
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sos
ser gorgonzola 20 dkg.
śmietana 30% 1/4 szkl.
oliwa
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana miruna w sosie z gorgonzoli

Rozmrożone filety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Osuszone filety oprószyć solą,pieprzem oraz skropić oliwą,układać w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku w temp.180st.ok.15min.W międzyczasie jak ryba się piecze przygotować sos,w rondelku podgrzać oliwę i zeszklić posiekaną w kostkę cebulę,dodać pokruszony ser co jakiś czas mieszając aby się rozpuścił i nie przywarł do dna,po całkowitym rozpuszczeniu się sera wlać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i gotować ok.3-5min.Podawać rybę polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.10.2013 11:22
babcia lubi takie dania rybne :)
AZgotuj 04.10.2013 19:28
Uwielbiam ryby pod każdą postacią:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak