zapiekana miruna w sosie z gorgonzoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miruna filet

    1/2 kg.
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • sos

  • ser gorgonzola

    20 dkg.
  • śmietana 30%

    1/4 szkl.
  • oliwa

  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożone filety opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Osuszone filety oprószyć solą,pieprzem oraz skropić oliwą,układać w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku w temp.180st.ok.15min.W międzyczasie jak ryba się piecze przygotować sos,w rondelku podgrzać oliwę i zeszklić posiekaną w kostkę cebulę,dodać pokruszony ser co jakiś czas mieszając aby się rozpuścił i nie przywarł do dna,po całkowitym rozpuszczeniu się sera wlać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i gotować ok.3-5min.Podawać rybę polaną sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 12.10.2013 11:22
babcia lubi takie dania rybne :)
AZgotuj 04.10.2013 19:28
Uwielbiam ryby pod każdą postacią:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat