Zapiekana marchewka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    0,5 kg
  • orzechy włoskie

    2 łyzki
  • miód płynny

    łyzka
  • śmietana

    0,5 szkl
  • rodzynki

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewke obrac i pokroic na plasterki. Na patelni rozgrzac masło i zrumienic na nim marchewkę. Śmietanę, rodzynki, miód i szczypte soli wymieszac. Marchewkę przełozyc do naczynia żaroodpornego i zalac śmietaną, posypac orzechami. Zapiekac w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15 minut. Podawac do białego mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 11.02.2012 11:06
ciekawe
Ela20 12.06.2010 20:57
Marchewka palce lizac!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat