Zapiekana kasza jaglana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka ugotowanej
  • ser biały

    100 gram
  • cynamon

    1 szczypta
  • cukier

    1 łyżka
  • jeżyny

    1 garść
  • maliny świeże

    1 garść
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko utrzeć z cukrem dodać z ser i cynamon a następnie połączyć z kaszą. Dno naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, wyłożyć masę serową, a na nią owoce. Oprószyć cynamonem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Benita 24.05.2016 12:53
zapiekanej jeszcze nie jadłam
Anna169Hosz 24.05.2016 11:37
Bardzo lubię takie serowe zapiekanki:) Często przygotowuję...Twoja wygląda bardzo kusząco.
Mniam 24.05.2016 11:06
Uwielbiam kaszę jaglaną i taka na pewno by mi smakowała.
krokus 23.05.2016 22:56
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat