ZAPIEKANA KALAREPA

ZAPIEKANA KALAREPA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka pokrojona w kostkę

    250 g
  • żółtko jajek

    2 szt
  • mleko letnie

    1 szkl
  • cukier

  • margaryna

    2 łyżki
  • przyprawa do sosów

  • młode kalarepy pokrojone w plastry

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę poddusić na margarynie dodając przyprawy, pod koniec posypując mąką. Szynkę dodać do kalarepy i dusić wszystko prawie do miękkości podlewając w razie potrzeby wodą. Żółtka rozmącić dobrze z mlekiem, polać nimi kalarepę z szynką i zapiec około 10 minut w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat