zapiekana brukselka z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    200 g
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    5 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę ugotować w wodzie z mlekiem, solą i cukrem. Odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser rozetrzeć, dodać jajko i mleko, wymieszać. Mieszankę wyłożyć na brukselkę. Polać olejem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motomaniak 10.07.2011 19:08
fajne
Gosia32 09.04.2011 09:46
mniam
halinka1011 04.04.2011 11:06
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat