Zapiekana biała kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1,5 kg
  • marchew

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • tłuszcz

  • kwaśna śmietana

    1 szkl
  • Przyprawa uniwersalna kucharek., sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić, ugotować (nie powinna być zbyt miękka), odlać wodę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pokrojoną cebulę i tartą marchew wyłożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć przez ok 5 min. Dodać do kapusty, wymieszać, stopniowo dodając śmietanę (uważać, aby się nie ścielą). Doprawić solą, pieprzem i Vegetą. Włożyć do piekarnika, zapiekać przez ok 1/2 godziny w temp. 150 stopni C

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madagaskar 01.01.2011 22:13
pycha
buksiak12 04.09.2010 13:07
super
buksiak12 04.09.2010 13:07
super
buksiak12 04.09.2010 13:07
super
Dorota71 04.09.2010 08:54
to musi być pyszne
Dorota71 04.09.2010 08:54
to musi być pyszne
Dorota71 04.09.2010 08:54
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:15
ciekawy przepis
Emilia22 04.09.2010 08:15
ciekawy przepis
Emilia22 04.09.2010 08:15
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat