Zapiekamka z mięsem

Zapiekamka z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    20 dag
  • mięso

    20 dag
  • olej

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    0,3 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekamka z mięsem

Ugotować makaron z łyżką oleju. Mięso pokroić w kostkę, obsypać mąką i obrumienić. Dodać drobno posiekane warzywa, chwilę podsmażyć. Wlać ok. 2 szklanki wody, przyprawić i dusić do miękkości. pod koniec dodać przecier pomidorowy. Doprawić mąką, wymieszaną ze śmietaną.
Do naczynia żaroodpornego włożyć makaron, polać mięsnym sosem. Posypać tartym serem. Zapiekać ok. 15-20min. Gotowe danie posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

forgielka 08.04.2011 08:54
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat