Przepis i sposób przygotowania na: Zamknięta pizza z kapustą kiszoną i…
Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże.
Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu.
W tym samym czasie gotujemy kapustę w bulionie warzywnym (razem z żeberkami) do jej miękkości oraz grzyby, które kroimy w paski, mięso wyjmujemy i oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki, kapustę odcedzamy.
Kaszę gotujemy w tym samym czasie do miękkości, odcedzamy, odciskamy.
Wszystkie składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowujemy, na środek układamy farsz, posypujemy pokruszonym serem. Ciasto z boków zbieramy, zamykamy farsz i lekko rozwałkowujemy. Układamy na blasze do pieczenia, pieczemy 35 min w 190°C.