Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto:
-
mąka
2 szklanki -
drożdże świeże
20 gramów -
woda ciepła
200 mililitrów -
oliwa
2 łyżki -
sól
1 szczypta
Farsz:
-
kapusta kiszona
300 gramów -
żeberka wieprzowe
300 gramów -
grzyby suszone
1 garść -
kasza jęczmienna
100 gramów -
bulion warzywny
1 litr -
kozi ser (roladka)
100 gramów
Sposób przygotowania
Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże.
Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu.
W tym samym czasie gotujemy kapustę w bulionie warzywnym (razem z żeberkami) do jej miękkości oraz grzyby, które kroimy w paski, mięso wyjmujemy i oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki, kapustę odcedzamy.
Kaszę gotujemy w tym samym czasie do miękkości, odcedzamy, odciskamy.
Wszystkie składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowujemy, na środek układamy farsz, posypujemy pokruszonym serem. Ciasto z boków zbieramy, zamykamy farsz i lekko rozwałkowujemy. Układamy na blasze do pieczenia, pieczemy 35 min w 190°C.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się