Zalewajka Gosi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    1/2 butelki
  • woda

    4 l
  • ziemniaki

    8 szt
  • kiełbasa

    20 dag
  • smietana 18%

    1 szt
  • sól do smaku

  • Majeranek suszony Prymat

  • czosnek

    5 ząbków
  • boczek wędzony

    20 gotowany
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka z wodą dodać kiełbasę i boczek, po zagotowaniu dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kiedy będą dobre do jedzenia dodać barszcz biały, śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka w całości lub pokrojone, jak kto woli, gdy zupa się zagotuje - wyłączyć i dodać majeranek i czosnek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 14.04.2011 17:57
no to już wiem co ugotuje w weekend :-))
kate.500 14.04.2011 17:56
oj, dawno nie robiłam takiej dobrej zalewajeczki...
forgielka 07.04.2011 10:24
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat