Zalewa octowa do smażonej rybki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • cebula

    2
  • marchew

    2
  • ocet

    3/4 szkl
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    kilka ziaren
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zalewa octowa do smażonej rybki foto
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2 - Zalewa octowa do smażonej rybki foto
W tym czasie obieramy marchewki i kroimy w kółka a cebulki w pół krążki.
Krok 3 - Zalewa octowa do smażonej rybki foto
Gotującą się wodę ściągamy z pieca dodajemy sól, pieprz, cukier i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone marchewki i cebulki a na końcu ocet. Zimną zalewą zalewamy usmażone kawałki rybki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 18.09.2013 21:14
mój teść robi podobną i uwielbiam jego rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat