Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zalewa do grzybków marynowanych

4.8
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne
ocet 10 %
1 szkl.
woda
2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat
ziele angielskie
4
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
kilka kulek
Gorczyca biała cała Prymat
łyżeczka płaska
cukier
1 łyżeczka
sól
łyżeczka płaska
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do grzybków marynowanych

Grzyby oczyścić. Umyć w osolonej wodzie. Włożyć do garnka zalać zimną wodą, osolić (szczypta soli). Jak się zagotują - zebrać pianę i gotować jeszcze 15 minut. Odcedzić.
Włożyć do słoików.
Składniki zalewy,zagotować.
Napełniać słoiki z grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 14.10.2013 15:14
Grzybki lubią moc ;)
SmacznaPyza 11.10.2013 15:29
mocna - dodaję więcej cukru żeby złagodzić kwaśność :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak