Zakrawany schab z chrzanem żurawinowym

Ula

Ula

Zakrawany schab z chrzanem żurawinowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • woda

    1 szklanka
  • Marynata do mięs klasyczna

    do smaku
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • chrzan żurawinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj i osusz. Zalej marynatą i odstaw na min. 2 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Schab wyjmij z lodówki i ponacinaj do (nie do końca) na około 1 cm-owe plastry.
Przesmaż go przez kilka minut na oleju z obu stron.

Chrzan wymieszaj z bułką tartą i nakładaj łyżeczką w odstępy między plastrami.

Rulon przełóż do naczynia do pieczenia, podlej szklanką wody i piecz pod przykryciem około godzinę.
Po tym czasie zdejmij przykrycie i zapiekaj do całkowitego upieczenia mięsa.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jadwiga/Jaga85

20.12.2013 13:00
Super pomysł!

Norgiusz

12.10.2013 19:25
rewelacja!!

stokrotka

14.01.2013 16:54
ale fajne kolory

Adamorek

14.12.2012 23:23
elegancki obiadek, dobry na święta

mufinka79

14.12.2012 19:11
super :)

miroslawa

14.12.2012 17:51
bardzo pomysłowe i smaczne

Cukiereczek13

14.12.2012 17:48
super ten schab wygląda ;) bardzo pomysłowe ;)

czekoladka_m

14.12.2012 17:07
Brzmi wspaniale...

Ewa104

14.12.2012 15:48
Bardzo efektowne i zachęcające do wypróbowania zdjęcie.

Piotr-21

14.12.2012 14:18
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat