Zakąska Haliny

Zakąska Haliny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 sztuki
  • jajko

    3 sztuka
  • ser żółty

    3 plastry
  • płaty śledzia marynowane

    2 sztuki
  • liście sałaty

  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • wykałaczki

    6 sztuk
  • przyprawa kucharek smak lata

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidory umyć, przekroić każdego pomidora na trzy grube plastry , oprószyć przyprawą kucharek. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Plastry sera żółtego podzielić na trzy części. Każdy płat śledzia podzielić na trzy kawałki. Na każdym plastrze pomidora położyć kawałek sera żółtego, połówkę jajka, kawałek śledzia, spiąć wykałaczką. Podać na liściach sałaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 23.10.2015 09:34
pyszna przekąska
berys18 02.03.2015 12:20
fajne koreczki
Ela15 09.11.2014 11:31
ciekawy dobór skladników
agnieszka214 03.03.2014 09:55
bardzo apetyczne
pycia9 29.09.2012 18:12
pycha
treonina 20.09.2012 14:22
super!
emeslive 20.09.2012 13:06
Bardzo apteycznie wygląda ta przekąska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat