zacierki na mleku z fasolą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    500 ml
  • fasola

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zagotować.
z połowy jajka i 3 łyżek mąki zrobić zacierkę.
Gotowe zacierki wlać do fasoli, posolić i zagotować.
Na koniec wszystko zalać mlekiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 19.02.2012 16:00
smaczne
mirosława4 23.10.2011 17:31
zacierki lubię ale z fasolą jeszcze nie próbowałam:)
magical66 28.09.2011 21:17
pyszne
joanna77 08.08.2011 21:48
pycha takie zacierki
Dorota59 30.05.2011 09:56
moje szkraby by nie chciały takiego połączenia
Justyna Jussstiii 13.05.2011 09:18
pycha
Kuchareczekjeden 25.04.2011 08:04
nigdy nie robiłam
ziutula 09.04.2011 14:38
ciekawy pomysł...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat