Zabawne mortadelki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    45 dag
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    1,5 szkl
  • mąka

    5 łyżek
  • sól do smaku

  • ketchup

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mleko miksujemy z mąką, jajkiem i solą. Mortadelę kroimy w 1-cm plasterki. Zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Dowolnie dekorujemy warzywami oraz ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 22.11.2013 23:49
zgadza się dla dzieciaków fajna propozycja :) z pewnością zwróci ich uwagę
Iwona32 13.11.2013 20:23
cos dla dzieci:)
[email protected] 11.10.2013 09:50
niezły przepis
Ania84 10.10.2013 20:33
Super szybkie danie na ciepłą kolację.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat