Korzenne pancakes z owocami

Korzenne pancakes z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mąka kukurydziana

    1 szklanka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • mleko migdałowe

    1 szklanka
  • jajka duże

    roztrzepane 2 sztuki
  • Przyprawa do owsianki

    1 łyżeczka
  • syrop klonowy

    2 łyżki
  • owoce

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

 

Sposób przygotowania:

 

1. Wszystkie składniki ciasta przekładamy do miksera kielichowego i miksujemy na jednolitą masę doprawiając do smaku przyprawą do owsianki Prymat.

2. Ciasto powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki.

3. Z tak przygotowanego ciasta smażymy pancakes na maśle klarowanym do uzyskania złocistego koloru.

4. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na kawałkach ręcznika papierowego i przekładamy do boxu lunchowego, skrapiamy syropem i dodajemy owoce, zamykamy i lunch gotowy.   

 

 

Doradca Smaku
* mix owoców - ananas, maliny, truskawki, borówki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat