Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabaglione cytrynowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3
cukier 1/4 szklanki
sok z cytryny 1/4 szklanki
wino białe 0.5 szklanki
Biszkopty 8 migdałowe
wino 1.5 (marsala)

Przepis i sposób przygotowania na: Zabaglione cytrynowe

w żaroodpornej misce ubić trzepaczką jajka i cukier na puszysta pianę, dodać wina i sok z cytryny, ubijać aż składniki dobrze się połączą. Miskę umieścić na garnku z wrzącą wodą. Mieszać jak masa zgęstnieje przełożyć do pucharków podawać z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 11.06.2011 11:43
ciekawe
iwona332 31.05.2011 10:52
super
Katarzyna/kate1980 27.10.2010 07:32
kiedyś robiłam ale mojemu mężowi nie bardzo smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak