Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 upieczone
rabarbar 4 łodygi
sałata rzymska mała
sól
pieprz
Na sos:
sok z cytryny
miodu łyżka
posiekanej mięty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Z rabarbarem

Łodygi rabarbaru i selera umyć, obciąć końce, pozbawić włókien i pokroić w ukośne plasterki. Rabarbar wrzucić do wrzątku i gotować około 5 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą, po czym osuszyć. Sałatę opłukać, rozerwać na kawałki. Piersi pokroić na niewielkie kawałeczki. Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać. Warzywa wymieszać z kurczakiem, doprawić do smaku i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.04.2011 15:00
Dobra sałatka.
agnieszka214 10.04.2011 07:10
pyszne
accee 09.04.2011 22:01
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak