Z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 upieczone
  • rabarbar

    4 łodygi
  • sałata rzymska

    mała
  • sól

  • pieprz

  • Na sos:

  • sok z cytryny

  • miodu

    łyżka
  • posiekanej mięty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łodygi rabarbaru i selera umyć, obciąć końce, pozbawić włókien i pokroić w ukośne plasterki. Rabarbar wrzucić do wrzątku i gotować około 5 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą, po czym osuszyć. Sałatę opłukać, rozerwać na kawałki. Piersi pokroić na niewielkie kawałeczki. Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać. Warzywa wymieszać z kurczakiem, doprawić do smaku i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.04.2011 15:00
Dobra sałatka.
agnieszka214 10.04.2011 07:10
pyszne
accee 09.04.2011 22:01
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat